Novinky / Informace / Články

Vítejte! Jak už jste se mohli z úvodu této webové stránky dozvědět, jsme parta mladých lidí se zdravotním hendikepem. Mimo to ale hlavně kolektiv přátel, rodičů a sourozenců, kteří se chtějí realizovat a být tady pro druhé. Zajišťujeme linku důvěry a služby v rámci projektu Podpora péče. Více o nás se můžete dozvědět na našem facebookovém nebo instagramovém profilu.  

Ve dnech 3.-5.5.2019 se konal víkendový pobyt pro rodiny s dětmi a dospělými trpícími nervosvalovým onemocněním v rámci projektu Podpora Péče. Pobyt se konal v Hotelu DUO v Horní Bečvě a byl podpořen Nadačním fondem Avast. Zde se tedy sešel i náš tým a myslím, že mohu za nás všechny říct, že jsme si ty tři dny užili naplno!

Včerejškem skončil tzv. Peříčkový týden (22. - 28. 4. 2019), což je každoroční celorepubliková sbírka pro nadaci Pomozte dětem. Během tohoto týdne chodí po různých městech v republice dobrovolníci se žlutými tričky a kasičkami a vybírají příspěvky od anonymních dárců. Vybraná částka pak poslouží organizacím starající se o ohrožené a znevýhodněné...

V neděli 28. dubna měly Anežka a Eva přednášku o našem projektu To jsme my na pobytu pro rodiny s dětmi s nervosvalovými onemocněními. Přednáška měla úspěch, nadchla spoustu mladých hendikepovaných lidí, zajímali se a chtěli by se také časem zapojit do našeho projektu. Po přednášce následovala krátká ukázka dogdancingu, která byla oblíbená...

Jak žít plnohodnotný život i přes hendikep? Jak to nevzdat? Kuba Kremer nám přináší malé zamyšlení na toto téma a také jeho pohled na život.

Anežce Sztwiertniové bylo půl roku, když jí diagnostikovali progresivní svalové onemocnění a rodičům řekli, že nikdy nebude žít plnohodnotný život a bude upoutána na invalidní vozík. Teď jí je už osmnáct a přestože musí používat invalidní elektrický vozík, studuje na gymnáziu a vede spokojený život, kterým ji provází její psí společníci.