Novinky / Informace / Články

Vítejte! Jak už jste se mohli z úvodu této webové stránky dozvědět, jsme parta mladých lidí se zdravotním hendikepem. Mimo to ale hlavně kolektiv přátel, rodičů a sourozenců, kteří se chtějí realizovat a být tady pro druhé. Zajišťujeme linku důvěry a služby v rámci projektu Podpora péče. Více o nás se můžete dozvědět na našem facebookovém nebo instagramovém profilu.  

Dne 30. 10. jsme v našem komunitním centru Anulika oslavili Halloween. Akci organizovaly naše holky Evča a Kamča, ale do příprav se zapojili všichni. Jen co odbila 16. hodina, začalo se centrum plnit příšerkami všeho druhu od čarodějnic až po Frankensteina. Každý donesl něco na zub a brzy se rozjela pořádná párty nesoucí se v duchu halloweenských...

V Centru ANULIKA proběhlo minulou středu (11. 9. 2019) školení našeho týmu v mapování bariér dle Metodiky kategorizace přístupnosti budov, kterou jsme si mohli vyzkoušet i v praxi. Děkujeme Ostravské organizaci vozíčkařů! Budou z nás noví mapovači.

Tak jsem po delší letní pauze opět tady a začneme hned skvělou zprávou! Komunitní centrum ANULIKA je od 6. 9. oficiálně otevřeno! Myslím, že nebudu lhát, když budu mluvit za všechny a řeknu, že z toho máme ohromnou radost. Těšíme se na tu kupu zážitků a na lidi, s kterými se zde potkáme. Děkujeme všem, kteří jakkoli pomohli a...

Co si budeme povídat... často to vozíčkáři nemají vůbec lehké. Věčné překonávání bariér v podobě schodišť, nerovného terénu nebo i hloupého obrubníku. A to mluvím jen o překážkách fyzických.